Pasiunea pentru ciclism nu se stinge niciodată, nici măcar iarna, cu temperaturi foarte scăzute și risc de ploaie sau zăpadă!


Dacă vrei să te bucuri pe deplin de plimbări frumoase în timpul lunilor reci, tot ce trebuie să faci este să iei câteva măsuri de precauție atunci când vine vorba de alegerea ținutei pe care să o porți.


Din acest motiv, îmbrăcămintea mtb de iarnă trebuie selectată cu grijă în fiecare aspect.


De fapt, este esențial să vă alegeți bine îmbrăcămintea; aceasta trebuie să fie funcțională pentru a pedala bine și a maximiza performanța, dar și să vă protejeze de ploaie și frig pentru a evita afecțiunile de sezon.


Nu este dificil să alegi hainele potrivite, trebuie doar să urmezi câteva mici trucuri și să ții cont de câțiva parametri de bază, cum ar fi materialul, elasticitatea, forma și calitatea.


Acest lucru este valabil pentru fiecare articol de îmbrăcăminte purtat, de la cele mai importante, cum ar fi pantalonii, costumele și tricourile, până la accesorii precum husele de pantofi și încălzitoarele de gât: fiecare articol de îmbrăcăminte, de fapt, joacă un rol specific care nu trebuie neglijat.


Toate caracteristicile pe care trebuie să le aibă îmbrăcămintea de iarnă pentru biciclete de munte

Să începem cu elementele de bază și, prin urmare, cu pantalonii, tricoul sau, mai general, ținuta de iarnă pentru mountain bike: pentru aceste articole de îmbrăcăminte, cea mai importantă caracteristică este țesătura, care trebuie să fie hidrofugă și respirabilă.


De fapt, mersul pe bicicletă supraîncălzește temperatura corpului, ceea ce duce la transpirație: transpirația trebuie să fie liberă să se vaporizeze, împiedicând astfel ca aceasta să se lipească de corp sub formă de picături reci.


De aceea, este foarte important ca materialul să fie respirabil, cum ar fi polipropilena.


Evitați bumbacul, care reține transpirația și favorizează apariția halourilor și a mirosurilor neplăcute.


Hidrofuga este, de asemenea, crucială, deoarece vă protejează de ploaie, care poate apărea în orice moment al iernii, când vă așteptați mai puțin.


Țesăturile hidrofuge pot împiedica infiltrarea apei până la un anumit volum, în timp ce țesăturile impermeabile oferă o protecție mai completă.


De asemenea, puteți opta pentru un costum termic, dar aveți grijă să nu vă fie prea cald, deoarece acesta încurajează transpirația.


Husa pentru încălțăminte mtb este, de asemenea, un articol de îmbrăcăminte care nu trebuie subestimat: vă protejează de ploaie și vă asigură că pantofii dvs. durează mai mult.


Tocmai din acest motiv trebuie să fie rezistent la apă și să aibă dimensiunea potrivită.


Asigurați-vă întotdeauna că este ușor de atașat la pantof, nu numai în condiții staționare, ci și în mișcare.