1 iulie: începe cea mai importantă cursă a anului, cea pe care fiecare copil visează să o câștige încă din copilărie, scena celor mai mari provocări care au avut loc vreodată între bicicliști.

Vorbim despre cel mai important dintre cele trei mari turnee și unul dintre cele mai renumite evenimente sportive ale anului: Turul Franței


Cel mai vechi turneu din lume


Turul Franței 2022 este cea de-a 109-a ediție a competiției concepută de Henri Desgrange și Victor Goddet, editor și director financiar al ziarului francez al ziarului French Auto, pentru a promova vânzările prin exploatarea ciclismului, sportul de la acea vreme cel mai iubit în Franța și pentru a câștiga competiția principalului lor adversar, ziarul parizian Vélo.


Inițial, turneul a fost organizat pe 6 etape între 1 iulie și 19 iulie, începând și ajungând la Paris trecând prin principalele orașe ale Franței, cum ar fi Lyon, Marsilia, Bordeaux, Nantes și Toulouse.

La prima ediție au participat între 60 și 80 de bicicliști, nu numai profesioniști, ci și amatori și muncitori ademeniți de costul scăzut de înregistrare de 10 franci și de premiile uriașe:

12000 de franci pentru câștigătorul competiției, 3000 pentru câștigătorul fiecărei etape, 5 franci pe zi pentru primii 50 de piloți care au câștigat mai puțin de 200 de franci și pentru cei care au menținut o medie de 20 km/h în toate etapele.

Primul Tur al Franței a început în fața Cafenelei Reveil-Matin din Paris și s-a încheiat la Ville d'Avray, lângă Paris, fiind dominat de francezul Maurice Garin care a câștigat competiția câștigând tricoul galben, culoarea ziarului auto.

Succesul cursei a fost de natură să aducă ziarul rival, le Vélo, la faliment și să crească incredibil de mult vânzările atingând recordul de 854000 în 1933.


Crearea unui format nou


Desgrange a fost cel care a inventat și introdus formatul curselor de scenă, pentru a se asigura că membrii echipei nu pot colabora.

Mai târziu, el a introdus formatul probei de timp a echipei, oferind astfel posibilitatea de a colabora pentru a obține victoria, facultatea bicicliștilor care au căzut pentru a continua competiția a doua zi și posibilitatea de a înlocui piloții cu noi înlocuiri.

Organizație

Edițiile din 1903, anul înființării Turului Franței, până în 1939, anul începutului celui de-al Doilea Război Mondial, au fost regizate de Henri Desgrange.

În 1947 bicicliștii au reluat competiția în cea mai importantă competiție din Europa datorită Equipe, cel mai important ziar sportiv francez, care sub îndrumarea fondatorului său, Jacques Goddet, a revenit să-l organizeze.

Și mașina?

Mașina a fost închisă definitiv în 1944, când a publicat articole în favoarea naziștilor.

Noua direcție a Turului Franței a folosit și Félix Lévitan, Christian Proudomme, actualul director, introducând linia de sosire tradițională de pe Champs-Élysées și structura actuală a competiției


Camasi.

Turul Franței se caracterizează prin prezența a 4 tricouri care identifică liderii diferitelor clasificări:


Tricoul galben identifică liderul clasificării generale

Tricoul verde identifică liderul clasificării punctelor

Tricoul alb cu puncte polka roșii identifică cel mai bun alpinist

Tricoul alb identifică cel mai bun tânăr la care pot aspira doar cei mai buni tineri sub 25 de ani pe 1 ianuarie a anului în care se desfășoară cursa

Turul, cu toate acestea, nu este renumit numai pentru tricouri de ciclism iconic, dar, de asemenea, pentru salopete unice.

Există, de asemenea, două salopete:

unul galben cu numere negre pentru pilotii echipei de conducere

unul roșu cu numere albe pentru cel mai combativ ciclist

Probe

Câștigarea Turului Franței înseamnă a fi recunoscut oficial ca fiind unul dintre cei mai buni bicicliști din lume, nu este o coincidență faptul că în lista câștigătorilor există doar numele celor mai renumiți bicicliști, cum ar fi Chris Froome, Egan Bernal, Tadej Pogačar, Vincenzo Nibali și Alberto Contador, campioni nu numai pentru îmbrăcăminte excelentă pentru ciclism, ci și pentru multe altele.


Doar cei mai buni iau parte la această cursă.


Turul Franței 2022 va începe pe 1 iulie la Copenhaga, în Danemarca și se va încheia pe 24 iulie cu tradiționala sosire la Paris, pe Champs Élysées, pentru tine cine va câștiga?